"Газпром" і "Gaz de France" підпишуть довгостроковий контракт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" і "Gaz de France" підпишуть довгостроковий контракт

Енергетика
106
Відкрите акціонерне товариство "Газпром" і французький концерн "Gaz de France" близькі до підписання нової угоди про поставки. Про це заявив у французькій столиці заступник голови правління російського газового монополіста Олександр Медведєв.
"Переговори із французькою стороною просуваються, ми близькі до підписання угоди", - сказав Медведєв, додавши при цьому, що неурегульованими залишаються лише кілька питань. Він також відзначив, що "мова не йде про просте відновлення контракту про поставки, документ передбачає й інші форми співробітництва".
За інформацією "Gaz de France", сторони мають намір домовитися про поставки на тривалий термін - не менше ніж на два-три десятиліття. Нинішні контракти охоплюють період до 2012 року.
ВАТ "Газпром" - найбільша компанія Росії, що добуває 86% природного газу в країні (в 2005 році - 547,9 млрд. кубометрів) і контролююча 25% світових запасів газу. Компанія забезпечує близько 7% ВВП Російської Федерації і приблизно 11% доходів федерального бюджету Росії.
Група "Gaz de France" (Франція) була заснована в 1946 році. У цей час група займається розвідкою, видобутком, а також імпортними закупівлями природного газу, його транспортуванням, зберіганням і забезпеченням споживачів. У її веденні перебувають 30 тис. км газопроводів, 14 підземних сховищ газу, 2 термінали зрідженого природного газу, 5 метановозов. Вона обслуговує понад 12 мільйонів французьких та іноземних споживачів у промисловому, соціально-побутовому та житловому секторах.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас