"Нафтогаз" отриває кредить у 550 млн долл — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" отриває кредить у 550 млн долл

Кредит&Депозит
201
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" уже наприкінці листопада - початку грудня цього року розраховує одержати в Credit Suisse International кредит у розмірі білизько 550 млн долл, заявив на прес-конференції в Сімферополі глава правління НАК "Нафтогаз України" Володимир Шелудченко.
"Можливо, на наступному тижні ми його (кредит) одержимо", - сказав глава правління НАК "Нафтогаз України".
За його словами, на сьогоднішній день "Нафтогазу" удалося переконати іноземних інвесторів, що компанія у змозі обслужити кредитний ресурс.
"Нам удалося об'єктивно показати картину сьогоднішнього положення компанії, що ми в змозі обслужити кредитний ресурс, так само, як ми сьогодні обслуговуємо всі (кредитні ресурси), - відзначив глава НАК "Нафтогаз України". - У нас близько 12 мільярдів гривень сумарний кредитний портфель, і ми обслуговуємо цей портфель - регулярно виплачуємо як тіло цього кредиту, так і процентні зобов'язання".
За словами Шелудченко, сума кредиту буде йти двома траншами - перший транш в 350 млн доларів, другий - 200.
При цьому глава "Нафтогаза" назвав одержуваний кредит "смутним придбанням", оскільки структура учасників ринку в Україні настільки трансформувалася, що до НАК "Нафтогаз України" підірвана довіра в Європі. "Нам треба виправдати і повернути його (довіру)", - відзначив він, додавши при цьому, що компанія завжди була однієї з "імеджестворюючих компаній країни".
Як відзначив глава "Нафтогаза України", умови даного кредитування "досить тверді".
Нагадаємо, зобов'язання за кредитами НАК "Нафтогаз України" на 1 жовтня 2006 року досягли 1,8 млрд доларів і 309 млн гривень (близько 60 млн доларів), повідомив заступник генерального прокурора України Тетяна Корнякова.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас