Українці не будуть платити за новими тарифами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці не будуть платити за новими тарифами

Казна та Політика
708
За жовтень за новими тарифах за комунальні послуги розрахувалися лише близько 30% жителів, посилаючись на дані регіональної влади.
Зокрема, як повідомив мер Донецька Олександр Лукьянченко, жителі міста перерахували за послуги ЖКГ 35,663 млн. грн, що становить 5,2% від необхідної суми. «При цьому соціальні виплати в жовтні зроблені в повному обсязі. Місцева влада свої зобов'язання перед городянами виконує», - відзначив Лукьянченко і попередив, що якщо найближчим часом ситуація з оплати не зміниться на краще, то з настанням холодів Донецьк не зможе закуповувати необхідна кількість енергоносіїв для безперебійного теплопостачання.
«Газ України» уже надіслав нам лист, у якому повідомив про обмеження поставок газу на гарячу воду, і в майбутньому, можливо, знизять поставки газу для опалення», - сказав донецький мер.
У Запоріжжя, за словами мера Євгена Карташова, ситуація з оплатою населенням послуг ЖКГ наблизилася до критичної межі. У листопаді, відзначив він, рівень розрахунків з комунальниками знизився майже на 60%.
У Львові підвищити тарифи на тепло планують із сьогоднішнього дня, 24 листопада. Місцеві влади закликають населення погасити заборгованість перед комунальниками до завтра, щоб розрахунок провадився за старими розцінками. «Інакше борг Львова за використаних теплоносіїв щомісяця буде рости на суму близько 20 млн. грн., або 4 млн. дол»,- говорить керівник управління ЖКГ Львівської міськради Марія Желіско. За її словами, до подорожчання відсоток оплати населенням теплопостачання у Львові становив 71,8%. Але в листопаді підприємства міста, що забезпечують роботу тепломережі, поки не заплатили ні копійки за використаний природний газ.
Найбільш рішучі заходи до боржників має намір уживати мер Ужгорода Сергій Ратушняк. Він переконаний, що боротися із громадянами, які не платять за комунальні послуги, можна тільки силовими методами. В одному з останніх своїх виступів він згадав досвід Адольфа Гітлера, який, прийшовши до влади, у першу чергу розстріляв 300 пасажирів трамваїв, що їздили безкоштовно. «Дотепер жодному німцеві не спадає на думку їздити безкоштовно. І, до речі, відтоді почався бурхливий розвиток країни»,- сказав пан Ратушняк.
Він завірив, що не буде переймати досвід Гітлера, але до безвідповідальних жителів міста має намір ставитися з усією суворістю закону. «Треба платити гроші не тільки за ковбасу і горілку в супермаркеті, але й за комунальні послуги. Ми привели тарифи до економічно обґрунтованого рівня. Заклали рентабельність на рівні 2-3%, ніхто жирувати за рахунок городян не збирається»,- сказав мер Ужгорода.
Видання відзначає, що як показує досвід попередніх підвищень вартості послуг ЖКГ, відразу після введення нових тарифів відзначалося різке падіння рівня їх оплати населенням, але згодом ситуація стабілізувалася.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас