АМКУ: Тарифи мають бути більш прохорими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: Тарифи мають бути більш прохорими

Казна та Політика
112
Київське територіальне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) рекомендувало міський державної адміністрації вдосконалити порядок розрахунків за житлово-комунальні послуги. Про цьому FINANCE.UA повідомила прес-служба АМКУ.
Зокрема,- говориться в повідомленні, рекомендовано внести доповнення в розпорядження щодо встановлення і узгодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і гарячого водопостачання.
За пропозицією відділення, необхідно зобов'язати постачальників послуг надавати на вимогу жителів, що не мають приладів обліку, розрахунки за реально спожиті ресурси, зокрема, опалення та гаряче водопостачання. "Споживачам повинно бути надане право одержувати достовірну інформацію щодо методики розрахунків тарифів і нарахувань, всі складові яких повинні бути віддані розголосу", - підкреслили в комітеті.
У той же час в АМКУ додали, що порядок визначення розміру квартплати варто привести до вимог нормативно-правових актів. Кожна зі складових такої послуги повинна визначатися окремо. Це стосується збирання прибудинкових територій, висвітлення, обслуговування ліфтів і внутрішніх будинкових мереж тепло- і водопостачання. Підприємства, які будуть надавати комунальні послуги, повинні визначатися винятково на конкурентних основах.
Разом із цим, Київське відділення АМКУ підкреслило необхідність розробки чіткого інвестиційного плану ресурсопостачальних компаній, який повинен затвердити орган місцевого самоврядування. Цільове використання інвестиційних складених тарифів повинне бути прозорим і триматися під твердим контролем громадськості. Важливо, щоб ці кошти надходили на окремий інвестиційний рахунок.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас