"Газпром" розщирює свою медіа-імперію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" розщирює свою медіа-імперію

Фондовий ринок
188
Державний російський газовий монополіст "Газпром" добрався і до однієї із найпопулярніших газет у країні.
За словами генерального директора холдингу "Газпром-медіа" Миколи Сенкевича, "купівля газети "Комсомольська правда" повинна відбутися на початку року". "Ця угода непроста", - сказав Сенкевич і додав, що незважаючи на це, "він не бачить серйозних перешкод для її виконання".
Видання "The Financial Times Deutschland" пише про те, що важливу роль в угоді відіграють президентські вибори 2008 року. І нагадує, що в руках "Газпрому" уже є один із найбільших російських телеканалів - НТВ, а також газета "Вісті".
За даними дослідницької компанії "TNS Gallup Media", читацька аудиторія "Комсомольської правди" становить близько 2,1 млн. у день. Для газети характерно некритичне висвітлення подій щодо глави держави Володимиру Путіну.
Газета відзначає, що критики Путіна дорікають його в тому, що він урізує волю слова, підкоряючи контролю державних компаній найважливіші видання і телеканали. За оцінками спостерігачів, Кремль зацікавлений в одержанні ще більшого контролю над ЗМІ напередодні президентських виборів 2008 року.
Варто сказати, що глава "Газпрому" і довірена особа Путіна Олексій Міллер в останні 4 роки інтенсивно скуповує компанії і частки. Поряд з медійними компаніями в списку придбань "Газпрому" значаться компанії з електроенергетичної, атомної та нафтової галузей.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас