Росія не бачить сенсу вступати у СОТ синхронно з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія не бачить сенсу вступати у СОТ синхронно з Україною

Казна та Політика
168
Глава Мінекономрозвитку РФ Герман Греф вважає, що нема сенсуї синхронізувати з Україною процес приєднання до СОТ.
"З Україною немає домовленостей про синхронне приєднання до СОТ. Не розумію, навіщо це потрібно, ніякого змісту в цьому немає", - сказав міністр на прес-конференції у Москві.
У той же час він нагадав, що "є чітку озвучена урядами Росії та України позиція, що ми будемо допомагати один одному в процесі приєднання до СОТ".
Греф відзначив, що "Росія стоїть на більше швидкій стадії приєднання до СОТ, але, думаю, приблизно одночасно можемо приєднатися".
Міністр також підкреслив, що Росія неодноразово заявляла, що якщо стане членом СОТ раніше України, то "будемо підтримувати як можна найшвидше приєднання до СОТ і України". Інакше, за словами міністра, було б важко вибудовувати торгово-договірну базу і складніше було б будувати єдиний економічний простір.
"Є заклопотаність щодо декількох позицій (умовам приєднання до СОТ) які розходяться, цю тему обговорювали, сподіваємося досягти взаємоприйнятих рішень", - сказав російський міністр.
Як повідомлялося раніше, 24 жовтня на брифінгу в Києві після закінченню засідання економічного комітету міждержавної комісії "Ющенко-Путін" голова уряду Російської Федерації Михайло Фрадков запропонував Україні синхронізувати вступу у СОТ.
"Якщо це СОТ - то більше обмінюватися інформацією, я б прямо сказав, синхронізувати переговірний процес", - сказав російський прем'єр.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас