Кабмін обіцяє інвесторам прогнозовану інфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін обіцяє інвесторам прогнозовану інфляцію

Казна та Політика
104
Уряд України обіцяє інвесторам проводити прогнозовану монетарну і валютну політику, а також стримувати інфляцію.
"Разом з Нацбанком ми гарантуємо прогнозовану, зважену монетарну і валютну політику. Сьогоднішні інфляційні процеси - явище тимчасове, пов'язане з тим, що попередні уряди залишили нам рішення вкрай гострої проблеми підвищення тарифів на енергоносії", - цитується в прес-релізі Міністерства фінансів України заява першого віце-прем'єр-міністра, міністра фінансів Миколи Азарова на зустрічі з керівниками департаменту операцій на ринках капіталу в СНД Deutsche Bank і офісу в Україні банку "Ренесанс Капітал".
Як відзначив Азаров, український уряд націлений на впровадження дерегулятивних процесів, зменшення фіскального тиску на економіку і системне стримування інфляції.
"У жовтні-листопаді переважна більшість місцевих органів влади визначилиось з рівнем тарифів. Отже, пік інфляції пройдений. Коливання до кінця року можливі, напевно, у межах до 2%. А в наступному році ситуація принципово зміниться", - сказав він.
За словами Азарова, в 2007 році країні не загрожує політична нестабільність, а автоматичне виконання бюджету знизить інфляційні очікування на тлі стабільної монетарної політики.
"Ми вправі розраховувати на розвиток інфляційних процесів у межах, певних проектом закону про держбюджет (утримання інфляції в 2007 році на рівні 7,5% )", - сказав Азаров.
У прес-релізі Мінфіну також відзначається, що сторони обговорили пропозиції банків про участь у розміщенні українських державних облігацій і в інвестиційних проектах в Україні.
"Банкіри повідомили Миколі Азарову, що здійснений Україною в листопаді випуск євробондів (обсяг $1 млрд на строк 10 років за ставкою 6,58%) світове фінансове співтовариство одностайно оцінило як найбільш успішне державне запозичення 2006 року", - відзначається в прес-релізе.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас