Уряд введе нулевую ставку ПДВ на продаж імпортного газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд введе нулевую ставку ПДВ на продаж імпортного газу

Казна та Політика
182
Уряд ініціював введення нульової ставки податку на додану вартість (ПДВ) на операції з реалізації імпортного природного газу, повідомив міністр палива та енергетики України Юрій Бойко.
"Ми внесли свої пропозиції до проекту закону про державний бюджет на 2007 рік. Я сподіваюся, вони будуть прийняті. У всякому разі, у нас позиція досить стійка", - сказав глава Мінпаливенерго.
Бойко також повідомив, що підтримує запропоноване Міністерством економіки введення індикативних цін на природний газ.
"Взагалі, це світовий досвід. У будь-якій країні на певний період найбільш чутливі до підвищення цін на енергоносії галузі держава підтримує або прямими бюджетними дотаціями, або ціновими преференціями", - сказав міністр.
Операції з реалізації імпортного газу в 2005 році обкладали нульовою ставкою ПДВ.
Законом "Про державний бюджет України на 2006 рік", прийнятому наприкінці 2005 року, установлена нульова ставка ПДВ на операції з реалізації природного газу, імпортованого за зовнішньоекономічними контрактами, укладеним у виконання міжнародних договорів України.
Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" в 2005 році імпортувала туркменський і російський газ за контрактами, укладеними у виконання міждержавних угод.
Єдиним імпортером природного газу в Україну з квітня 2006 року є ЗАТ "УкрГаз-Енерго", спільне підприємство "Нафтогаза України" та RosUkrEnergo A.G. (Швейцарія).
"УкрГаз-Енерго" та RosUkrEnergo у лютому 2006 року уклали контракт на поставку середньоазіатського та російського природного газу в Україну, що не підпадає під дію будь-якиго міжнародного договору, тому операції з реалізації цього газу обкладають звичайною ставкою ПДВ - 20%.
RosUkrEnergo з 1 січня 2007 року підвищить ціну на газ, що поставляє в Україну, з нинішніх $95 до $130 за 1 тис. куб. м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас