Москва переймається нездатнітю ЄС прийняти рішення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москва переймається нездатнітю ЄС прийняти рішення

Казна та Політика
92
Європейські партнери Росії розписуються в нездатності віддылити стратегічні питання від технічних у тому, що стосується початку переговірного процесу про нову базову угоду РФ-ЄС, заявив заступник голови МЗС РФ Олександр Грушко.
"Не можуть не викликати заклопотаності сигнали, які ми одержуємо із Брюселю щодо проблем, пов'язаних із прийняттям мандату про початок ведення переговорів щодо новою базової угоди", - сказав він у середу телефоном зі Страсбурга.
За словами заступник міністра, "важко відскіпатися від враження, що наші європейські партнери розписуються в нездатності відокремити стратегічні питання від технічних".
Раніше керівництво Польщі заявило про те, що Варшава блокує одержання мандата Еврокомиссией про початок переговорів з Росією щодо нового Договору про стратегічне партнерство.
"І на саміті Росія-ЄС у Сочі, і в Лахті була досягнута домовленість про те, що майбутні переговори необхідно сконцентрувати на питаннях, що мають дійсно фундаментальне значення для відносин РФ-ЄС", - підкреслив високопоставлений дипломат.
Він заявив, що "спроби пов'язування цих питань із технічними аспектами торгово-економічних зв'язків Росії з окремими країнами ЄС контрпродуктивні".
Як підкреслив заступник міністра, "важливо мати через, що для врегулювання відповідних технічних проблем існують свої формати". "Наші польські колеги прекрасно інформовані про те, що їм необхідно зробити для того, щоб експорт польської продукції відповідав російським ветеринарним і фіто-саіитарним вимогам", - сказав Грушко.
За його словами, "у Росії є також чимало законних претензій до окремих країн ЄС".
"Разом з тим, ми маємо намір твердо додержуватися досягнутих домовленостей у тому, що стосується суті і формату переговорів про майбутню базову угоду між Росією і Євросоюзом", - вклав Грушко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас