Металурги не хочуть платити за газ для хіміків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Металурги не хочуть платити за газ для хіміків

Енергетика
89
Керівники металургійних і машинобудівних корпорацій називають дискримінаційною пропозицію міністра промполітики Олександра Головко зменшити ціну на газ для хімічної промисловості за рахунок інших галузей.
«По суті, ми повинні будемо платити за рентабельність хімічних підприємств зі своєї кишені,- повідомили в прес-службі Харківського електромеханічного заводу.- Це неприпустимо». «Нам і без того важко - постійно ростуть ціни на кокс і залізничні перевезення,- пояснив почесний президент ВАТ 'Маріупольський меткомбинат ім. Ілліча' Володимир Бойко.- Ми, швидше за все, оскаржуватимемо це рішення в суді як дискримінаційне».
Учора Олександр Головко в такий спосіб пояснив позицію міністерства з цьому питанню:
«При введенні з нового року цін на природний газ у розмірі 130 доларів за тисячу кубометрів підприємства хімічної промисловості, для яких газ є сировиною, будуть збитковими. Хтось буде мати рентабельність мінус 2, хтось - мінус 20 відсотків, але це буде негативна рентабельність.
Ми пропонуємо, щоб для цих підприємств ціна газу була нижче, можливо, 110 доларів за тисячу кубометрів і встановлювалася залежно від експортних цін на їхню продукцію».
За словами глави Мінпромполітики, збитки від поставок газу хімікам за низькими цінами будуть компенсовані газовим компаніям за рахунок більше високої ціни на газ для інших галузей промисловості.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас