Мінбуд: Подорожчання газу підвищить собівартість житла на 7-10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінбуд: Подорожчання газу підвищить собівартість житла на 7-10%

Казна та Політика
181
Подорожчання газу може підвищити собівартість житла на 7-10%. Такий прогноз журналістам зробив перший заступник міністра будівництва, архітектури та ЖКГ Анатолій.
"Якщо ціна на газ складе 130 доларів для всіх виробників, і якщо під ці гроші ми ще піднімемо зарплату будівельникам з 1,5 тис. гривен. до 2 тисяч, то тоді збільшення вартості житла складе близько 7-10%", - заявив Беркута.
На його думку, подорожчання комунальних послуг спричинить і збільшення заробітної плати. "Тому що, якщо комунальні послуги подорожчають, потрібно ж дати громадянинові джерело, звідки він може їх відшкодовувати. За рахунок субсидій ми питання ніколи не вирішимо", - уточнив заступник міністра.
Беркута вважає, що для кваліфікованого робітника, що зайнятий у будівництві, заробітна плата повинна становити 2,5-3 тис. грн. "Поки ми платимо 1,5-2 тисяч. Якщо зарплата здійметься на 30%, а частка зарплати зараз становить приблизно 18%, от вам і збільшення вартості будівництва", - відзначив він.
Як раніше повідомлялося, уряд затвердить граничну ціну, що рекомендує, газу для промислових підприємств на початку грудня поточного року.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас