В Україні очікується зниження іпотечних ставок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні очікується зниження іпотечних ставок

Кредит&Депозит
388
В Україні очікується щорічне зниження іпотечних ставок на 1%, повідомив виконавчий директор Української національної іпотечної асоціації (УНІА) Антон Сергєєв під час бізнесу-сніданку в Києві у вівторок.
"Зниження іпотечних ставок складе 1% на рік", - сказав він.
При цьому Сергєєв відзначив, що очікувати зниження іпотечних ставок можна тільки у випадку зменшення кількості ризиків для банків.
За його даними, на сьогоднішній день середня іпотечна ставка в гривнях становить 18% річних, у доларах США - 12,5%.
Сергєєв також повідомив, що рівень дефолта в іпотечних портфелях банків України в цей час становить трохи менш 1,5%.
Як повідомлялося з посиланням на Сергєєва, за підсумками липня-грудня 2006 року українські банки можуть збільшити портфель іпотечних кредитів на 28,2% - з 15,6 млрд грн до 20 млрд грн.
За оцінками заступника голови правління Укрсіббанку (Харків) Тараса Кириченко, до 2010 року іпотека складе 6% ВВП.
Як повідомлялося з посиланням на дані УНІА, загальна заборгованість українських банків з іпотечних кредитів за перше півріччя 2006 року зросла на 46% і до 1 липня досягла 15,6 млрд грн.
Іпотечні кредити становлять 8,7% загального кредитного портфеля банків. На першу десятку банків доводиться майже 86% ринку іпотеки.
УНІА створена в 2002 році. У її склад входять інвестиційні і юридичні компанії, рієлтори і реєстратори, а також - на правах асоційованих членів - представники ряду держустанов, зокрема, Міністерства фінансів, Міністерства економіки, Держкомзема, Держкомісії з цінних паперів і фондовому ринку, Міністерства аграрної політики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас