ОПЕК вдалося зупинити падіння цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК вдалося зупинити падіння цін на нафту

Енергетика
138
Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) ідалося зупинити різке падіння цін на сировину, завдяки скороченню його видобутку, заявив міністр енергетики та нафти Венесуели Рафаель Рамірес. "Ми можемо сказати, що різке падіння (нафтових) цін, яке мало місце, зупинено, і тепер вони знову йдуть у гору", - сказав міністр.
Одночасно з цим він виступив за подальше зменшення квот. "Проте, ми як і раніше вважаємо, що схвалення на майбутньому засіданні ОПЕК 14 грудня ц.р. в Абудже (Нігерія) додаткового скорочення було б корисно для зміцнення стабільності на ринку", - приводить (З) Associated Press висловлення венесуельського міністра.
1 листопада 2006 р. набутило чинності рішення Організації країн-експортерів нафти про скорочення нафтовидобутку на 1,2 млн - до 26,3 млн барр./день. Це становить близько 4,4% від поточного обсягу видобутку ОПЕК і не набагато більше 1% від світового рівня споживання нафти. Зниження видобутку спрямоване на те, щоб зупинити падіння цін на нафту.
Венесуела, тим часом, заявляла раніше, що вона зацікавлена в скороченні країнами картелю до кінця 2006 р. обсягів нафтовидобутку додатково на 300 тис. барр./день.
В ОПЕК входять Алжир, Індонезія, Іран, Ірак, Кувейт, Лівія, Нігерія, Катар, Саудівська Аравія, ОАЕ та Венесуела. У цих країнах зосереджено близько двох третин розвіданих запасів нафти у світі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас