Грузія назвала умови допуску Росії у СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія назвала умови допуску Росії у СОТ

Казна та Політика
263
Грузія пустить Росію у Світову організацію торгівлі (СОТ) без додаткових умов, заявив прем'єр-міністр країни Зураб Ногаиделі.
За його словами, Грузія буде вимагати тільки відновлення контролю грузинської митниці на КПП у Рокского тунелю і КПП Адлер-Леселідзе. Ця вимога зафіксована в договорі з Росією 2004 року, підкреслив Ногаіделі, повідомляє Грузія Online.
"Ми залишаємося вірними не тільки цій вимозі, але й вимагаємо, щоб Росія виконала свою обіцянку і угоду, що було досягнуто між нами", - відзначив прем'єр-міністр, коментуючи прогрес Росії в переговорах щодо СОТ зі США.
Якщо Росія виконає вимогу Грузії, то для того, щоб вступити у СОТ, їй необхідно буде тільки підписати двосторонні угоди з Молдавією та США.
Очікується, що переговори зі США завершаться 18 листопада на зустрічі президентів двох країн у Ханої. Про те, що всі питання вирішені і сторонам залишається тільки підготувати документацію, заявив 13 листопада глава МЕРТ Росії Герман Греф.
Ногаіделі також повідомив, що Грузія має намір поступово позбуватися від залежності від російських енергоносіїв. За його словами, до кінця 2007 року Росія буде поставляти тільки 60 відсотків усього імпортованого газу, а в перспективі тільки 20 відсотків потреби Грузії буде задовольнятися за рахунок Росії.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас