США підтверджує досягнуті домовленості про приєданння РФ до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США підтверджує досягнуті домовленості про приєданння РФ до СОТ

Казна та Політика
134
Міністерство торгівлі США підтвердило, що Москва і Вашінгтон досягли принципової угоди в рамках приєднання Росії до Світової організації торгівлі (СОТ). "Ми досягли домовленостей у принципових питаннях.
У даний момент іде узгодження деталей. Зі своєї сторони ми також проводимо консультації з конгресом", - цитує Reuters (Click for restrictions) представника уряду США з питань торгівлі Сюзан Шваб. Вона також повідомила, що двостороння угода між Росією та США в рамках приєднання Росії до СОТ планується підписати в ході саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) у Ханої в другій половині листопада 2006р.
Нагадаємо, раніше про те, що угода може бути підписана в Ханої, повідомила прес-служба Мінекономрозвитку Росії. За офіційною інформацією, обидві делегації в цей час проводять внутрішні консультації для того, щоб забезпечити підписання двосторонньої угоди щодо доступу на ринки в зазначений термін. Планується, що угоду підпишуть глава МЕРТ Росії Герман Греф і торговельний представник США Сьюзен Шваб.
Відповідно до повідомлення МЕРТ, урядові делегації обох країн домовилися з всіх принципових умов цієї угоди. Угода передбачає формування справедливих і передбачуваних умов торгівлі товарами та послугами, які мають найбільш важливе значення для обох держав, і буде охоплювати, зокрема, такі галузі, як сільське господарство, промислова та сільськогосподарська техніка, інформаційні технології, авіабудування, фармацевтична і хімічна продукція, автомобілебудування, фінансові, телекомунікаційні, дистриб'юторські, аудіовізуальні і інші послуги.
Невід'ємною частиною угоди стануть також положення, що ставляться до забезпечення ефективного захисту прав інтелектуальної власності, торгівлі високотехнологічними товарами, застосуванню відповідним нормам СОТ і Міжнародного епізоотичного бюро заходів регулювання в галузі ветеринарного та фітосанітарного контролю.
За повідомленням МЕРТ, після зустрічей у Ханої Росія іСША відновлять роботу з питань, що залишилися на переговорах про приєднання, на багатобічному рівні, у рамках робочої групи з приєднання Росії до СОТ в Женеві за участю інших членів робочої групи. Обидві сторони ставлять своєю метою завершення процесу приєднання Росії до СОТ і мають намір почати для цього ще більш енергійні зусилля, підкреслюють в МЕРТ.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас