Відшкодовувати ПДВ в Україні будуть по-молдавськи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відшкодовувати ПДВ в Україні будуть по-молдавськи

Казна та Політика
353
Наші чиновники вирішили перейняти досвід Молдови та Казахстану. Там діє електронна звітність із цього податку. Кажуть, допомагає розбиратися з шахраями. Депутати пропонують підтримати таку ініціативу, але лише як добровільну для бізнесу.
Якщо електронну звітність з ПДВ таки запровадять, податківці зможуть проводити всі перевірки за лічені хвилини, відсіювати шахраїв і одразу відшкодовувати податок. Надалі вони прогнозують його зниження.
Анатолій Брезвін, голова Державної податкової адміністрації України: "Казахстан, як і ми, починав зі ставки 28%. На сьогоднішній день у них ставка 9%. Що ми морочимо голову? Молдавія вже це робить, а будемо чекати".
Наразі депутати не зрозуміли: як податківці захищатимуть інформацію при пересиланні звітів. Експертів же цікавила ціна питання.
Тетяна Зацерковна, член ради підприємців при Кабінеті міністрів: "Мы так и не услышали цену вопроса. Во сколько это обойдется бюджету, во что это обойдется налогоплательщикам? Когда будет цена вопроса, легче будет говорить".
Зрештою, депутати наполягають, щоб електронна звітність з ПДВ була добровільною. Якщо всі відчують переваги такої новації, тоді можна буде перейти на обов’язкові стандарти.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас