Пинзеник стверджує, що гроші від "Криворіжсталі" витрачали за бюджетом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник стверджує, що гроші від "Криворіжсталі" витрачали за бюджетом

Валюта
102
Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник стверджує, що гроші, отримані від приватизації «Криворіжсталі», використалися винятково відповідно до Держбюджету. Про це він заявив у середу під час прес-конференції.
«Режим витрати коштів визначає єдиний документ, що приймається парламентом, - закон про Держбюджет», - сказав він.
Пинзеник відзначив, що найголовнішим фінансовим документом країни визначений перелік витрат, на які мають право використатися державні кошти і 400 джерел, з яких здійснюється фінансування. «Єдиний орган, що визначає напрямки використання цих коштів, включаючи приватизацію - це український парламент», - сказав екс-міністр.
Як повідомлялося, Міністр економіки України Володимир Макуха заявляв, що уряд Юрія Єханурова практично повністю витратив кошти, отримані від продажу комбінату «Криворіжсталь».
У свою чергу, лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що гроші, отримані від продажу «Криворіжсталі», не були спрямовані на забезпечення соціальних потреб населення. «Ці гроші абсолютно навмисно, свідомо просто розвіяли по вітру для того, щоб суспільство не відчуло, скільки воно втратило від чорної і незаконної приватизації», - сказав лідер БЮТ.
Нагадаємо, у результаті перемоги в конкурсі 24 жовтня 2005 року власником державного пакета акцій ВАТ «Криворіжсталь» стала компанія «Mittal Steel Germany GMBH». Держпакет акцій підприємства був придбаний за 24 млрд. 200 млн. грн. при стартовій ціні 10 млрд. грн.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас