Азаров: Курорти Кримі не гірші закордонних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Курорти Кримі не гірші закордонних

Казна та Політика
172
Міністр фінансів України Микола Азаров вважає, що курорти Криму нічим не гірше закордонних. Таку думку Азаров висловила в Сімферополі під час наради з активом Автономної Республіки Крим.
За словами Азарова, недавно в нього були "негаразди з легенями", і лікарі порадили йому "поїхати подихати чистим повітрям". "У жовтні в Криму, на жаль, холодно, довелося поїхати, куди потеплее", - сказав перший віце-прем'єр-міністр України, додавши, що відправився поправляти здоров'я на Кіпр.
"Але унікальна природа Криму, унікальне повітря Криму, ландшафтні краси Криму ні в яке порівняння не йдуть із Кіпром. Я не хочу говорити погано про Кіпр, де мене дуже добре зустрічали, але це не те місце, куди потрібно їхати відпочивати", - заявив Азаров.
При цьому він відзначив, що на Кіпрі в поряд з п'ятизірковими готелями працюють великі підприємства з "колосальними вихлопами", у Криму ж "такого немає". "Перший день приїхали, виходимо на пірс з дружиною. Вона говорить: щось якийсь запашок - природний, рідний, донецький. Якийсь гар, може, десь багаття спалюють?! Виявилося, поруч із п'ятизірковим готелем величезний цементний комбінат. Колосальні вихлопи! У нас же з вами цього немає, у нас ПБК - унікальна зона!", - відзначив перший віце-прем'єр-міністр.
На його думку, у Криму "є всі умови" для відпочинку, однак для того, щоб півострів став конкурентноздатний, потрібно навести порядок в автономії.
"Що треба зробити? Завезти електроенергію в достатній кількості, Анатолію Гриценку треба цим зайнятися. Треба вирішити проблеми з водою, каналізацією, щоб вона не була відкритої, щоб не було викидів у море, щоб вода була чиста. Дороги упорядкувати, пляжі, - сказав Азаров. - Потім потік туристів з України і Росії, Казахстану і Узбекистану можна спокійно перенацілити на Крим".
Як відзначив Азаров, якщо кримське керівництво при сприянні центральної влади все це зробить, то Крим стане "стопроцентно не тільки самодостатнім регіоном", але перетвориться в регіон-донор.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас