"УкрГазЕнерго" відмовило в газі 16 підприємствам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"УкрГазЕнерго" відмовило в газі 16 підприємствам

Фондовий ринок
153
Основний постачальник природного газу промисловим підприємствам в Україні ЗАТ "УкрГазЕнерго" не надало ліміти газу на листопад 16 найбільшим промисловим підприємствам країни.
За інформацією видання, компанія вирішила не поставляти газ цим підприємствам (повний список нижче), оскільки їхні власники мають у своєму розпорядженні власні запаси палива в ПХГ. Більшість цих підприємств входить до складу групи "Приват",
Виключенням є Миколаївський глиноземний завод і контрольована група Midland "Запорожсталь", які належать компанії "Український алюміній" (дочка "Русала").
"Запорізький феросплавный завод" (ЗФЗ), що потрапив у список цих підприємств, уже заявив про можливу зупинку і намір оскаржити дії "УкрГазЕнерго" у суді.
У самому "УкрГазЕнерго" заявляють, що претензії ЗФЗ необгрунтовані, оскільки договір на поставку природного газу зі ЗФЗ на поточний місяць не підписується.
З огляду на роль компанії в опалювальному сезоні, природний газ, імпортований у листопаді, призначений винятково для забезпечення потреб теплової енергетики, бюджетних організацій і газотранспортної системи України.
"Природний газ для промислових споживачів постачається з підземних сховищ газу. Причому із загального обсягу газу в ПХГ України (25 млрд кубометрів) ми володіємо тільки 8 мільярдами,- повідомило джерело в компанії.- Крім "УкрГазЕнерго" газ у підземних сховищах належить ще декільком десяткам постачальників, у тому числі, як і ЗФЗ, що входять у групу Приватбанку.
Використання підприємствами групи фактично власних запасів газу в ПХГ буде сприяти оптимізації балансу газу України і безперебійному забезпеченню природним газом підприємств комунальної теплоенергетики, бюджетних установ і газотранспортних підприємств. Дивно, що фінансово-промислові групи, маючи газ, притримують його до кращих часів".
Видання наводить список підприємств, яким "УкрГазЕнерго" не буде поставляти газ у листопаді:
1. ВАТ "Дніпроазот"
2. ВАТ "Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського"
3. ВАТ "Запорізький феросплавний завод"
4. ЗАТ "Запорізький масложиркомбінат"
5. ВАТ "Криворізький залізорудний комбінат"
6. ВАТ "Лисичанська сода"
7. ЗАТ "Львівський жиркомбинат"
8. ВАТ "Марганецький гірничозбагачувальний комбінат"
9. ВАТ "Орджонікидзовський гірничозбагачувальний комбінат"
10. ВАТ "Південний гірничозбагачувальний комбінат"
11. ТОВ "Приватагро-Черкаси"
12. ВАТ "Стахановський феросплавний завод"
13. ВАТ "Суха балка"
14. АТЗТ "Харківський жировий комбінат"
15. ВАТ "Миколаївський глиноземний завод"
16. ВАТ "Запоріжсталь".
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас