Мінфін вводить реєстрацію зовнішніх займів підприємств держсектору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін вводить реєстрацію зовнішніх займів підприємств держсектору

Казна та Політика
119
Міністерство фінансів України вводить реєстрацію зовнішніх запозичень в іноземній валюті і запозичень у нерезидентів, здійснених суб'єктами господарювання державного сектора економіки шляхом випуску облігацій.
Відповідний порядок реєстрації запозичень затверджений наказом Мінфіну (№858), що зареєстрований Мін'юстом 27 жовтня і набуде чинності 7 листопада.
"Для здійснення Мінфіном України реєстрації запозичень... суб'єкти в тижневий термін після підписання договорів відносно запозиченнь (державної реєстрації випуску облігацій) завіряють і подають у міністерство засвідчену копію кредитного договору (свідоцтва про державну реєстрацію випуску облігацій)", - відзначається в документі, текст якого розміщений на офіційному веб-сайте парламенту.
Згідно з наказом, реєстрація вводиться з метою упорядкування здійснення зовнішніх позик підприємствами держсектора.
Як повідомлялося, за даними Нацбанку України валовий зовнішній борг України в січні-червні 2006 року зріс із $38,818 млрд до $41,566 млрд, зовнішній борг сектора державного управління до липня 2006 року скоротився до $11,519 млрд (у тому числі довгострокові боргові цінні папери - $5,119 млрд, довгострокові кредити - $6,4 млрд) з $12,393 млрд на початок року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас