Україна претендує на освоєння російських шельфів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна претендує на освоєння російських шельфів

Енергетика
85
ДАТ "Чорноморнафтогаз" наполягає на своїй участі в розробці нафтогазових родовищ України, які частково перебувають на російському шельфі Чорного та Азовського морів, заявив голова правління "Чорноморнафтогаза" Анатолій Присяжнюк.
"Родовища, які розташовані на ділянках Чорного моря і належать різним країнам, повинні розроблятися відповідно до міжнародних норм, тобто спільно. Тому наша компанія наполягає на тому, що нафтогазові родовища, які частково перебувають на російських ділянках Чорного і Азовського морів, а частково заходять на територію України, ВАТ "Газпром" повинне розробляти разом з ДАТ "Чорноморнафтогаз", - сказав Присяжнюк.
Як вказується в повідомленні компанії, "Чорноморнафтогаз" має необхідний досвід в області сучасних технологій морського видобутку вуглеводнів. У цей час компанія освоює Одеське газове родовище в Чорному морі (запаси газу оцінюються в 45-50 млрд кубометрів), а також структури Субботино на Прикерченском ділянці шельфу (100-120 млн тонн нафти).
Перший приплив газу на Одеському родовищі очікується наприкінці 2007 року в обсязі 1 млрд кубометрів. Освоєння цих родовищ ДАТ "Чорноморнафтогаз" здійснює разом з компанією "Укргазвидобування" (дочірнє підприємство НАК "Нафтогаз України"). Залучення іноземних компаній для розробки родовищ не передбачається, відзначається в повідомленні компанії.
"Черноморнафтогаз" створена 20 жовтня 1978 р. 100% акцій підприємства належить "Нафтогазу України".
Компанія здійснює пошуково-розвідувальне буріння в районі Чорного і Азовського морів, будівництво морських стаціонарних платформ, підводних і сухопутних газопроводів, розробку родовищ нафти і газу, транспортування добутої сировини і підземне зберігання газу.
ДАТ експлуатує 10 морських стаціонарних газодобувних платформ; 6 газових, 2 газоконденсатних і 1 нафтове родовище, Глебовськое підземне сховище газу місткістю 1 млрд кубометрів, понад 1200 км магістральні газопроводи, 43 газорозподільні станції.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас