Ющенко готов накласти вето на бюджет-2007 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко готов накласти вето на бюджет-2007

Казна та Політика
130
Президент України Віктор Ющенко готовий накласти вето на державний бюджет на 2007 рік, якщо ним будуть мінятися податкові закони.
"Президент не буде підписувати закон про бюджет, якщо внаслідок даного закону будуть мінятися закони фіскальні", - заявив, під час зустрічі з активом і представниками ділових кіл Харківської області Ющенко. Він відзначив, що такі зміни повинні бути виписані в окремому законі.
Також, Ющенко буде вимагати зниження прямих податків і соціального навантаження на бізнес.
"Я щороку буду вимагати якогось зниження прямих податків, але головне - потрібно знижувати соціальні податки. А для цього потрібно здійснювати реформи", - сказав Президент.
Він особливо відзначив те, що привабливість українського ринку для іноземного бізнесу не так знижують прямі податки, як податки соціальні.
"Колосальним є соціальне навантаження, тут собака заритий", - сказав Президент.
Він відзначив, що соціальні реформи повинні здійснюватися, насамперед, шляхом створення розгалуженої системи медичного страхування, а також у проведенні пенсійної реформи для створення, крім солідарної, ще і накопичувальної системи.
"У Європі ніхто в 40 років не катається по світу, тому що він працює на пенсію, а в 60 років - катається, тому що він знає, що сам створив свій фонд", - сказав Ющенко.
Президент України також відзначив, що готово поліпшити адміністрування податку на додану вартість, навіть якщо прийде робити кадрові висновки.
"Тема щодо ПДВ буде продовжена аж до кадрових претензій", - сказав Президент. Він підкреслив, що не дозволить, щоб держава, не відшкодовуючи ПДВ, у такий спосіб улазило в кишеню до бізнесу. "Чим більше проблем з відшкодуванням, тим більше охолодження економіки", - відзначив Ющенко.
Він відзначив, що на сьогодні сума невідшкодованого ПДВ становить 7 млрд. грн., у той час як три місяці назад вона становила тільки 4 млрд. грн. "Що трапилося? Чому держава залізла в кишеню до бізнесу?", - запитав Президент.
Він також відзначив, що у всіх країнах миру ПДВ розглядається як податок на споживача, і тільки в Україні в результаті бездарного адміністрування він став податком на виробника.
Президент також заявив, що вважає неприпустимим, коли органи податкової служби відмовляються від прийняття заявок на відшкодування ПДВ тільки з метою незбільшення статистично обсягу невідшкодованого ПДВ. "Давайте привчатися виконувати закон", - додав Ющенко.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас