Британські банки оштрафують за викид клієнтської інформаії на звалище — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські банки оштрафують за викид клієнтської інформаії на звалище

Валюта
95
Кілька великих британських банків можуть оштрафутися з "необмеженими штрафами" після заяв про те, що вони викидають документи, що містять конфіденційну фінансову інформацію в сміттєві баки на вулиці.
Представники британської організації Information Commissioner's Office, що забезпечує дотримання Закону про охорону інформації (Data Protection Act), заявили в серпні, що вони займаються розслідуванням заяв, які говорять, що NatWest, що належить Royal Bank of Scotland, нібито викидає даних клієнтів у вуличні сміттєві баки.
Розслідування було почато через скаргу, що надійшла від споживчої групи Scamsdirect, яка обвинуватила NatWest у нездатності захистити клієнтські дані після того, як її представники виявили, що інформація викидається в баки біля відділення RBS/NatWest у Фэахемі, Гемпшір.
За даними газети Times, Уповноважений за інформацією Річард Томас (Richard Thomas) включить у розслідування HSBC і пошту.
Він повідомив пресі, що він одержав "вкрай важливе свідоцтво" того, що клієнтські дані, включаючи банківські звіти і заяви на видачу позики, викидаються в сміттєвий бак на вулиці біля відділень банку.
"Зараз ми можемо затверджувати, що існують досить серйозні докази, розслідуванням яких ми зараз займаємося, доказу того, що сміттєві мішки з банку були знайдені на вулиці біля банків, - заявив Томас кореспондентам Times. - Я і сам бачив, що досить відкрити сміттєвий мішок, щоб знайти балансові звіти".
Томас затверджує, що представники громадськості і співробітники банку також скаржилися на недостатній захист.
Він додав, що організація планує вжити примусових заходів стосовно банок, що викидають інформацію, результатом яких можуть стати "необмежені штрафи".
Крадіжка даних обходиться економіці Великобританії в 1,7 млрд. фунтів стерлінгів щорічно, від її страждають більше ста тисяч чоловік, за даними Національної ради споживачів (National Consumer Council) Великобританії.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас