Дорогоцінні метали вийшли на ринок з оптимізмом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дорогоцінні метали вийшли на ринок з оптимізмом

Банківські метали
119
Cтаном на 30 жовтня ринок дорогоцінних металів залишався оптимістичний. Ранкові торги в Азії підтвердили наміру гравців "підігнати" дорогоцінний метал до важливих ключових значень, у результаті ціна на золото перевищила психологічний рівень $600 за унцію.
Під час торговельної сесії в Гонконгу золото стояло в діапазоні $602-$604,80 за унцію, при відкритті Лондонської біржі дорогоцінних металів ціновий діапазон перемістився в коридор $606-$603 за унцію. Для порівняння - у п'ятницю, 27 жовтня, закриття котирувань дорогоцінного металу на Нью-Йоркській товарній біржі було зафіксовано на оцінці $598 за унцію.
"Основною причиною росту цін на дорогоцінні метали став долар, що понизився і пробив тритижневі мінімуми проти євро і японської йєни, на тлі даних, що розчаровують, з ВВП США за III квартал. Очікування, що Федеральна резервна система залишить базову дисконтну ставку незмінної, тим самим підсилюючи привабливість золота як альтернативних коштів інвестування, розташовують також жовтий метал до подальшого росту", - відзначають експерти.
За їхніми словами, світові ціни на нафту зовсім незначно опустилися вниз у порівнянні з торгами в п'ятницю. "Падіння було обмежено погрозою терористичних атак відносно нафтових об'єктів у Саудівській Аравії, що має у своєму розпорядженні чверть світових нафтових запасів", - говориться у повідомленні.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас