Мороз пропонує заборонити членам НР недержавних банків входити до СР держбанків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мороз пропонує заборонити членам НР недержавних банків входити до СР держбанків

86
Голова Верховної Ради Олександр Мороз пропонує парламенту внести зміни в чинний закон про банки, заборонивши членам Спостережної рад (СР) недержавних банків і членам їхніх родин входити в СР державних банків.
"Особа, що входить до складу СР, іншого органа управління банку (крім державного) або є членом родини такої особи, або особа, що було засуджено за зловживання у фінансовій сфері, судимість якого не погашена або не знята у встановленому законом порядку, не може бути членом СР держбанку", - відзначається в розробленому спікером парламенту законопроекті (№2329), текст якого розміщений на веб-сайті Верховної Ради.
Законопроектом також пропонується передбачити норму, що членом СР держбанку може бути особа з досвідом роботи не менш п'яти років в органах законодавчої влади, на керівних посадах у центральних органах виконавчої влади або в банківській установі.
Крім того, законопроектом пропонується передбачити, що президент країни призначає членів СР держбанку за своєю квотою з урахуванням відповідних пропозицій Кабінету міністрів, Національного банку України, а також консультативних органів, що забезпечують діяльність глави держави.
Як повідомлялося, нинішня редакція закону "Про банки та банківську діяльність" передбачає: СР держбанків призначаються пропорційно президентом і Верховною Радою, але не передбачає обмежень на входження в СР держбанків для членів СР недержавних банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас