Мороз: Прийняти закон щодо СОТ до 27 жовтня - це5 фантастика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мороз: Прийняти закон щодо СОТ до 27 жовтня - це5 фантастика

75
Голова Верховної Ради України Олександр Мороз називає "фантастикою" вимога фракції "Наша Україна" до 27 жовтня прийняти законопроекти, необхідні для вступу України у Світова організацію торгівлі.
Сьогодні в парламенті член фракції "Наша Україна" Геннадій Удовенко оприлюднив заяву, у якій фракція жадає від Верховної Ради до 27 жовтня цього року розглянути і прийняти всі законопроекти, необхідні для вступу України у СОТ.
"Наша Україна" вважає, що керівництво уряду і Верховної Ради всілякими силами намагається загальмувати розгляд і прийняття необхідних законів і зірвати вступ України у СОТ. Удовенко відзначив, що така позиція керівництва уряду та парламенту не відповідає ні інтересам України, ні інтересам українського народу.
"Очевидно, що антикризова коаліція і делеговані нею чиновники зневажають інтересами власного народу, відстоюючи інтереси іншої держави", - відзначено в заяві.
Фракція "Наша Україна" наполягає на якнайшвидшому прийнятті парламентом законопроектів, необхідних для завершення одержання Україною членства у СОТ ще до кінця 2006 року.
У відповідь на цю заяву голова Верховної Ради України Мороз сказала, що ці претензії до парламенту є "абсолютно безпідставними". Він вважає, що всі законопроекти щодо вступу у СОТ, після того, як уряд подасть їх у Верховну Раду, можуть бути прийняті до 1 грудня. За словами Мороза, ставити завдання прийняти ці законопроекти до 27 жовтня - "це фантастика".
Він відзначив, що всі прекрасно розуміють, що цього зробити не можна, і тому ставити таке завдання "не коректно з боку авторів заяви". "Потрібно все-таки бути прагматиками, і не використати складності в підготовці того або іншого законопроекту як привід для конфліктів та інших речей", - сказав голова Верховної Ради.
16 жовтня Мороз повідомив, що на поточному пленарному тижні Верховна Рада не прийме всі 20 законопроектів, пов'язаних із вступом України у Світову організацію торгівлі, і їх можна прийняти до грудня.
У свою чергу, Прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявив, що у випадку прискорення роботи над прийняттям законопроектів, необхідних для вступу у СОТ, Україна може приєднатися до цієї організації в січні-лютому 2007 р. Однак, за його словами, з 20 законопроектів, які необхідно прийняти для вступу України у СОТ, у парламент передано лише три.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас