Ціна на залізну руду може знизитись через зростання видобутку в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на залізну руду може знизитись через зростання видобутку в Китаї

Банківські метали
102
Вартість залізної руди може знизитися в 2007 році через підвищення видобутку цієї сировини в Китаї, повідомило агентство Bloomberg.
За заявками представників шанхайського інвестиційного банку China International, ціна на руду може знизитися на 5% в 2007 фінансовому році, що починається 1 квітня.
Вартість контрактів на поставку залізної руди зростала протягом 4 років і додала 19%, досягши рекорду в 2006 році, коли Китай майже подвоїв вироблення сталі. Підвищення цін експортерів руди може змусити Китай звернутися до малих внутрішніх гірничодобувних компаній як до основних постачальників. Очікується, що це позначиться на зниженні світових цін.
"Світові ціни на руду значно знизяться, якщо малі видобувні компанії Китаю стануть основними постачальниками", - заявив Луо Вій із шанхайського China International.
Втрата найбільшого імпортера та зниження світових цін на руду, у свою чергу, спричинить падіння прибутків гірничодобувних компаній. Для вирішення цієї проблеми призначені переговори між представниками сталеливарних компаній Китаю і найбільших світових гірничодобувних компаній.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас