В України підвищать тарифи на залізничні перевезення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В України підвищать тарифи на залізничні перевезення

223
В Україні з початку наступного року підвищаться тарифи на залізничні перевезення, заявив перший заступник міністра транспорту та зв'язку України Володимир Корнієнко.
При цьому, він відзначив, що ціни можуть вирости вже цього року. Правда, тільки за умови підняття вартості пально-мастильних матеріалів (а в 2006 р. вони здійнялися на 30%).
Колишнє керівництво "Укрзалізниці" заявляло, що індексація цін на вантажні залізничні перевезення в Україні буде здійснюватися після формування нового складу Кабміну. Саме діючий уряд тепер має вирішувати це питання.
Разом з тим, Антимонопольний комітет України виступає проти зростання вартості залізничних перевезень. Колись він вимагався створити незалежний орган регулювання розцінок на перевезення - Національну комісію регулювання транспорту України. Цю ідею вчора підтримала Державна адміністрація залізничного транспорту України.
Нагадаємо, що з 12 червня нинішнього року ціни на квитки в пасажирських поїздах були підвищені в середньому на 43%. Наступне підвищення цих тарифів, за даними Мінтрансзв”язку, планується c 1 січня 2007 року. Спершу на 10 %, а потім ще тричі кожен наступний квартал.
Як відомо, залізнична мережа України - одна із найдовших у Європі (22 тис. км.). За обсягами вантажних перевезень українська залізниця посідає четверте місце в Євразії, уступаючи лише Китаю, Росії та Індії.
Вантажопотоки через Україну в три-п'ять разів перевищують відповідний показник багатьох західноєвропейських країн. Залізничні полотна країни з'єднані з магістралями восьми сусідніх держав СНД, десятьма європейськими країнами і з 13 морськими портами Чорного та Азовського морів, а також Дунаю.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас