Визначено найвідоміші банки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Визначено найвідоміші банки України

1029
За результатами опитування, проведеного аналітичною групою "Центр", найбільш відомим українським банком є "Аваль" (55,6% респондентів), за ним йде "Приватбанк" (41,1%) і "Промінвестбанк" ("ПІБ", 22,9%).
Як повідомили кореспондентові в групі "Центр", у п'ятірку найвідоміших також увійшли банк "Надра" (17,1%) і "Правекс-Банк" (13,8%). "Ощадбанк" та "Укрсоцбанк" з результатами 13,5% і 11,0% зайняли 6 і 7 місця відповідно. Замикають десятку "Укрсіббанк" (8,1%), банк "Фінанси та кредит" (3,8%) і "Укргазбанк" (3,0%).
За словами директора аналітичної групи "Центр" Володимира Леонова, статистична похибкаь дослідження дозволяє розділити рейтинг банківської популярності на п'ять груп. "Якщо в першу і другу групу входить усього по одному банку (відповідно "Аваль" і "Приват"), то в інших категоріях кількість учасників коливається від двох до сімнадцяти фінансових установ. Так, у третій групі закріпилися "ПІБ" і "Надра", четверту номінально очолюють "Правекс" і "Ощадбанк", а п'яту - "Фінанси" разом з "Укргазбанком". У реальності тільки перші два банки є беззастережними лідерами, інші учасники рейтингу можуть бути переміщені усередині своїх груп", - підкреслив він.
Вивчення рівня популярності вітчизняних банків проводилося наприкінці серпні початку вересня в рамках соціологічного дослідження "Мотиваційні фактори фінансового поводження населення України". Усього було опитано 702 чоловік у десятьох областях країни. Вибірка репрезентативна за статтю, віком та типом населення (місто-сіло). Похибка дослідження - 4%. Метод опитування – анкетування.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас