Азаров заявляє, що Єхануров підставив йому підніжку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров заявляє, що Єхануров підставив йому підніжку

Казна та Політика
199
Міністр фінансів Микола Азаров обвинувачує попередній уряд Юрія Єханурова в навмисному створенні новому Кабінету Міністрів Віктора Януковича проблем з виконанням державного бюджету на 2006 рік. Про це Азаров сказав, відкриваючи засідання Кабміну в середу.
«Ясно, що наші опоненти розраховували не на раптовий золотий дощ над Україною, а на підніжку новому уряду. Це не державний підхід і проблеми вони створювали не для опонентів, а для наших громадян», - сказав Азаров.
Він відзначив, що сьогодні Кабмін ставить пріоритетним завданням наведення порядку в державних фінансах і подолання штучно створеної напруги.
Азаров відзначив, що попередній Кабмін сформував бюджет-2006 таким чином, що основні доходи та витрати заплановані на кінець року. Зокрема, за його словами, на 4 квартал заплановано 80% всіх надходжень від приватизації.
Доходи загального фонду держбюджету на серпень заплановані на 35% більше, ніж у попередньому місяці, на 3 квартал передбачений підвищення доходів у бюджет на 11% у порівнянні з попереднім кварталом, а на 4 квартал - ще на 11% більше.
Азаров оцінює нинішній дефіцит держбюджету на рівні 7 млрд. гривень. Однак він підкреслив, що нинішній Кабмін знає, як нормалізувати ситуацію. Зокрема, за його словами, керівництво міністерств і місцевих держадміністрацій несе персональну відповідальність за оптимізацію витрат, економію державних ресурсів і мобілізацію доходів у держбюджет.
При цьому Кабмін ставить завданням погашення заборгованості зі зарплат, що, за словами Азарова, за 8 місяців перевищила 1 млрд. гривень.
Азаров також спростував припущення опонентів, що Кабмін Януковича ставить завдання відновити інноваційну і інвестиційну модель розвитку країни на шкоду добробуту населення.
Азаров підкреслив, що інвестиції в складну сільськогосподарську техніку, виробництво мінеральних добрив, модернізацію нафтопереробної галузі гарантує продовольчу безпеку, а інвестиції в інфраструктуру, будівництво автодоріг, нових ліній зв'язку, в інформаційні технології приведуть до поліпшення якості життя людей, інвестиції ж у виробництво ліків і створення діагностичних лікувальних центрів у всіх регіонах є інвестиціями в здоров'я націй.
Азаров відзначив, що зараз урядові робочі групи завершують розробку проекту програми Кабінету Міністрів, орієнтовану на прискорений розвиток економіки і поновлення системних реформ, у тому числі, податкової, пенсійної, оборонної.
Як повідомлялося, Кабінет Міністрів доручив Міністерству фінансів, Міністерству економіки і Пенсійному фонду до жовтня обмежити обсяги бюджетних зобов'язань в 2006 році з урахуванням реальних надходжень.
Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник обвинуватив нове керівництво Мінфіну в маніпулюванні даними про виконання держбюджету за серпень.
У серпні Азаров заявляв, що вважає загубленими для економіки роки роботи кабінетів міністрів під керівництвом Юлії Тимошенко і Юрія Єханурова.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас