Кабмін готовий напрягтись для виконання бюджету-2006 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін готовий напрягтись для виконання бюджету-2006

Казна та Політика
93
Перший віце-прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє про готовність уряду напружити чинності для виконання державного бюджету на 2006 рік. Про це він заявив сьогодні, відкриваючи засідання уряду.
Азаров відзначив, що нинішній уряд змушений працювати з тим, що основні доходи і витрати бюджету сплановані на кінець року. Зокрема, 80% надходжень від приватизації заплановані на четвертий квартал.
«Ясно, що наші опоненти розраховували не на раптовий золотий дощ над Україною, а на підніжку новому уряду - це не державний підхід, і проблему вони створювали не для опонентів, а для наших співгромадян», - сказав перший віце-прем'єр. При цьому він підкреслив, що такі розрахунки є даремними.
Азаров відзначив, що йому в уряді вже в другий раз, як і в 2002 році, доводиться починати роботу з «дірявим» бюджетом, але уряд знає, як нормалізувати ситуацію. «Зрозуміло, що рішення цієї проблеми вимагає напруги чинностей і граничної відповідальності: від міністерств до місцевих адміністрацій керівники персонально відповідають за оптимізацію витрат, економію державних коштів і у той же час за повну мобілізацію відзначених законом доходів бюджету», - сказав перший віце-прем'єр.
Він також підкреслив необхідність вирішити проблеми боргів із зарплат і при підготовці бюджету-2007 грамотно і ретельним чином спланувати доходи і витрати. При цьому Азаров відзначив, що поновлення інноваційної і інвестиційної моделі розвитку економіки не конфліктует з метою «прискореного рівня життя». «Наші опоненти намагаються спотворити ситуацію таким чином, що наш уряд планує інвестиційний розвиток на шкоду рівню життя людей за рахунок розвитку соціального. Це неправда», - заявив міністр фінансів.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас