Воронін: Молдавія буде платити за газ стільки, скільки просить Газпром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Воронін: Молдавія буде платити за газ стільки, скільки просить Газпром

Аграрний ринок
175
Молдавія в паливно-енергетичній галузі не має альтернативи використанню газу, заявив президент республіки Володимир Воронін.
"Ціни на газ значно нижче цін на вугілля і дрова - тому для нас альтернативи газу поки немає", - сказав В.Воронін в ефірі радіо Бі-Бі-Сі. За словами президента, "газ буде коштувати стільки, скільки за нього попросить "Газпром".
В.Воронін відзначив, що "Молдавія зараз переживає труднощі з газом і вином". Щодо ситуації із забороною імпорту в Росію молдавських вин, президент сказав, що "дотепер Молдавія не одержала від російської сторони жодного документа, що свідчить про претензії до якості молдавських вин".
"Ситуація у виноробстві вказує на помилки виноробів, які 80% продукції продавали на одному ринку (російському). Зараз ситуація виправляється, знайти альтернативні ринки збуту - це реальне завдання. Молдавія не тільки хоче й може, але вже виходить на ринки інших країн, у тому числі Європи і Азії. Багаторазово збільшилися продажі вина в Польщі, Румунії, Україні. З'явилося молдавське вино в Японії та Південній Кореї. Тільки вчора з Кишинева виїхала китайська делегація, з якої ми домовилися про відкриття там молдавського представництва", - сказав В.Воронін.
Росія, що була найбільшим імпортером молдавської виноробної продукції, призупинила з 27 березня 2006 року її закупівлі. В 2005 році експорт Молдавії вина та алкогольної продукції склав $318 млн, з яких 80% довелося на Росію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас