Україна має намір до середини жовтня закачати в ПХГ 24,5 млрд куб. м газа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір до середини жовтня закачати в ПХГ 24,5 млрд куб. м газа

Енергетика
117
Україна має намір до середини жовтня закачати у свої підземні сховища газу (ПХГ) 24,5 млрд. куб. м газу, заявляє прем'єр-міністр України Віктор Янукович.
Виступаючи перед адміністративно-господарським активом Автономної республіки Крим у п'ятницю, він підкреслив, що Кабінет міністрів вживає заходів, спрямовані на заповнення газових сховищ відповідно до існуючих нормативів.
"Ми розраховуємо до середини жовтня закачати в сховища до 24,5 млрд. куб. м газу", - сказав прем'єр-міністр.
Звертаючись до активу автономії, він доручив "серйозно розглянути разом зі споживачами" питання розрахунків за газ. "Я просив би розглянути це питання і прийняти найсерйозніші заходи", - сказав В.Янукович.
Як повідомлялося, російське ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" визнали обсяг закачування газу в українські ПХГ на рівні 16-16,5 млрд куб. м достатнім для проходження осінньо-зимового сезону, домовившись про можливості збільшити його до 18,4 млрд куб. м.
Планується, що 4,7 млрд куб. м природних газів в українські ПХГ закачає НАК "Нафтогаз України", 2,8 млрд куб. м гази - RosUkrEnergo, а ще 8,8 млрд куб. м - "Укргаз-энерго".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас