Антимонопольний комітет перевірить обгрунтованість підняття цін на хліб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольний комітет перевірить обгрунтованість підняття цін на хліб

Казна та Політика
185
У зв’язку з підвищенням цін на хліб у столиці, Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв доручив Київському міському територіальному відділенню перевірити обґрунтованість таких дій, повідомила FINANCE.UA прес-служба АМК.
Як відомо, на даний час повноваження приймати рішення щодо підвищення цін на хліб у столиці закріплені за Київською міською владою, яка наразі дала відповідний дозвіл «Київхлібу». Для цього об’єднання мало надати міськдержадміністрації детальні економічні обґрунтування.
Однак, аби упередити економічно необґрунтоване подорожчання хлібної продукції, столичне Відділення Комітету, зі свого боку, теж перевірить ці документи. Відповідні запити Київським хлібзаводам вже направлено, говориться в прес-релізі.
За результатами оперативного аналізу отриманих матеріалів буде зроблено виважений висновок: обґрунтоване подорожчання хліба чи ні.
«Подорожчання хліба в столиці — це питання міської влади, а наше завдання — перевірити кожну копійку, яка закладається у вартість цього соціального продукту, - підкреслив голова Комітету Олексій Костусєв.
Не в останню чергу, саме завдяки позиції Антимонопольного комітету вартість хліба у Києві протягом трьох років залишалася майже незмінною, і можливо сьогодні настав час змін. Але ці зміни мають бути виключно обґрунтованими, що і встановить Комітет найближчим часом», - наголосив О.Костусєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас