Мінекономіки хоче створити єдину нафтову держкоманію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки хоче створити єдину нафтову держкоманію

Енергетика
209
Міністерство економіки ініціює створення єдиної державної компанії для керування всіма активами держави в нафтовій галузі. Про це повідомив міністр економіки Арсеній Яценюк.
«Ми думаємо, у найкоротший термін потрібно створити єдину державну компанію, якый передати всі пакети для керування нафтовою галуззю», - сказав Яценюк.
При цьому він відзначив, що раніше Кабінет Міністрів доручив Міністерству економіки запропонувати свій варіант національної концепції розвитку нафтогазової галузі з метою забезпечення стабілізації функціонування нафтогазового ринку.
Яценюк відзначив, що тепер глибина переробки нафти українських нафтопереробних заводів становить 63%, що є дестабілізуючим чинником на нафтовому ринку.
Як повідомлялося, Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» прогнозує збитковість своєї діяльності за підсумками 2006 року.
«Нафтогаз України» є монополістом у транспортуванню газу через транзитны газопроводи, монополістом з транспортування нафти нафтопроводома, а також найбільшим добувачем і продавцем газу ы найбільшим добувачем нафти в Україні.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас