Київська міськадміністрація не планує с 1 серпня підвищувати тарифи на послуги ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київська міськадміністрація не планує с 1 серпня підвищувати тарифи на послуги ЖКГ

178
У Київській міській адміністрації заявляють про те, що розробляються нові тарифи на житлово-комунальні послуги, однак утрудняються відповісти, коли відбудеться це підвищення.
Про це повідомив начальник головного керування з питань ціноутворення Київської міськдержадміністрації Василь Яструбинський.
"Мене така інформація (про підвищення з 1 серпня в Києві тарифів на холодне й гаряче водопостачання) здивувала, тому що ми не планували з 1 серпня вводити нові тарифи на холодну або гарячу воду, опалення або квартирну плату", - заявив В.Яструбинський.
Він також підтвердив, що в Головному управлінні з питань цінової політики дійсно "іде робота щодо підготовки цих тарифів, однак їх можна буде ввести в дію лише через 1-1,5 місяця після того, як буде ухвален рішення - це така процедура".
Зокрема він відзначив, що послуги з холодного водопостачання в столиці надає не комунальне підприємство. Відповідно до законодавства, для таких підприємств Київміськадміністрація лише погоджує тарифи на такі послуги, після чого підприємство саме затверджує їх у встановленому порядку.
"Тому отут можливий більше короткий строк - місяц-півтора", - відзначив В.Яструбинский.
У той же час відносно тарифів на опалення, гарячу воду і квартирну оплату, за його словами, "ця процедура взагалі розтягується десь на три місяці з обов'язковим проведенням суспільних слухань".
"Тому кияни зараз можуть бути спокійні - доти, поки ми не проведемо суспільні слухання, тарифи на квартирну плату, гарячу воду і опалення підвищуватися не будуть", - заявив він.
Разом з тим міська влада також розробляє цілу програму з соціального захисту малозабезпечених верств населення, оскільки "це буде значне навантаження на сімейний бюджет, сказав представник міськадміністрації.
За його словами, в основному це стосується тарифів на житлово-комунальні послуги і, що найменше - на хліб.
"Питання розробляється таким чином, щоб це була адресна дотація у вигляді субсидій, пільг і якихось інших платежів, причому не одноразова, а систематична", - заявив В.Яструбинський. За його словами, ці кошти будуть виділятися з міського бюджету.
Відповідаючи на запитання про можливе підвищення тарифів на проїзд у міському суспільному транспорті, В.Яструбинський підкреслив, що їх "підвищувати конче потрібно".
"Перевезення збиткові, з міського бюджету ми витрачаємо десятки, якщо не сотні мільйонів гривень для покриття експлуатаційних витрат", - відзначив він.
Разом з тим, столична міськадміністрація не може підвищити ці тарифи, оскільки в Україні відсутня методика розрахунку тарифів на перевезення пасажирів.
Раніше один з телеканалів повідомив, що з 1 серпня в Києві істотно підвищуються тарифи на гаряче й холодне водопостачання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас