Проїздний та гаманець замітить пластикова карточка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проїздний та гаманець замітить пластикова карточка

Фінтех і Картки
257
Київська влада планують увести єдиний платіжний документ для жителів столиці - пластикову картку, за допомогою якої кияни зможуть не тільки одержувати зарплату, пенсію, стипендію або розраховуватися за покупки, але і їздити в міському пасажирському транспорті.
Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації. Введення такої картки передбачається в рамках програми впровадження нової системи керування дорожнім рухом і комунальним транспортом столиці.
Планується, що вартість поїздки буде зніматися спеціальними електронними приладами залежно від відстані. Відповідно, відпаде необхідність у професії кондуктора. Прес-служба також повідомила, що днями Київський міський голова Леонід Черновецкий своїм розпорядженням утворив при столичній держадміністрації Координаційну раду з питань створення інформаційної системи керування транспортом.
Вона повинна забезпечити комплексні роботи із впровадження новітніх технологій у систему керування дорожнім рухом у Києві. У Координаційну раду ввійшли заступники голови КГГА Іван Салий (голова), Денис Басс, Ирена Кильчицкая, керівники відповідних керувань, підприємств і служб.
Щодо нової системи керування транспортом Басс відзначив, що вона дозволить значною мірою позбутися від заторів на київських вулицях, скоротити кількість дорожніх подій, поліпшити екологічну ситуацію в місті і т.п.
Автоматизована система керування дорожнім рухом передбачає, зокрема, відеоспостереження за основними транспортними магістралями столиці, що дозволить оперативно реагувати на утворення "пробок", інші ситуації.
Іноді для налагодження нормального руху вистачить перемкнути певні світлофори, направити частина машин на бічні вулиці і т.п. Робота міського пасажирського транспорту буде контролюватися коштами автоматизованої системи диспетчерського керування.
Диспетчер буде мати постійний контакт із водіями, що дозволить швидко надати технічну допомогу у випадку несправності машини на маршруті, і проконтролювати виконання водіями графіка руху автобуса або тролейбуса
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас