Завернено справу про найбільшу контрабанду валюти в історії України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завернено справу про найбільшу контрабанду валюти в історії України

Валюта
332
Завершене розслідування кримінальної справи про найбільшу контрабанду валюти за роки незалежності України, що була вилучена митниками на україно-російському кордоні в жовтні 2005 року. Про це повідомили в прес-службі Державної митної служби України.
Як відзначили в прес-службі, до суду передано кримінальну справу проти громадян України, які 18 жовтня 2005 року контрабандно перевозили 3 мільйони 50 тисяч доларів через україно-російський кордон. На митному пості "Червона Таливка" під час перевірки автомобіля "Пежо-307", на якому зловмисники направлялися з України в Росію, працівники Луганської митниці виявили і вилучили тоді найбільшу контрабандну суму валюти. Затриманими виявилися 28-літній безробітний житель міста Брянки і 36-літній житель міста Стаханова, який зарахований на приватному підприємстві як слюсар, повідомляє прес-служба.
Крім валюти, у салоні автомобіля була виявлена радіостанція. Уже в ході слідства було встановлено, що вона використалася зловмисниками, щоб попередньо "засікати" на дорогах патрулі автоінспекції, як української, так і російської.
За інформацією прес-служби, із самого початку слідства затримані відмовлялися давати які-небудь роз”ясненнч, однак працівникам УСБУ вдалося встановити, що валюта була отримана в результаті незаконних економічних операцій і призначалася вона для "відмивання" через рахунки іноземних банків з наступним поверненням в Україну. Частина вилученої валюти була в упакуваннях Емісійного банку США, що свідчило про її банківське походження.
Контрабандисти відповідатимуть перед судом за статтею Кримінального кодексу України, що передбачає покарання від 5 до 12 років позбавлення волі
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас