НБУ вводить в обіг ювілейну монету "10 років Контитуції України" номіналом 5 грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вводить в обіг ювілейну монету "10 років Контитуції України" номіналом 5 грн.

Валюта
149
Національний банк України, продовжуючи серію «Відродження української державності», 31 липня вводить в обіг ювілейну монету номіналом 5 гривень, випущену з нагоди святкування 10-ї річниці Конституції України. Про це повідомил прес-служба НБУ.
Монета виготовлена з нейзильберу, якість - «спеціальний анциркулейтед», маса - 16,54 м, діаметр - 35,0 мм, тираж - 30000 штук. Група монети рифлена.
На аверсі монети вгорі розміщений малий Державний Герб України і нижче - напису: НАЦІОНАЛЬНИЙ / БАНК/ УКРАЇНИ/ 2006/ 5/ ГРИВЕНЬ; малий Державний Герб України і номінал монети - в оточенні стилізованих квітів; також розміщений логотип Монетного двору.
На реверсі монети зображена база колони як символ закону в оточенні стилізованого орнаменту, розміщені написи: КОНСТИТУЦІЯ/УКРАЇНИ - над колоною і 28/ ЧЕРВНЯ/ 1996 - на стрічці, що перетинає колону.
Художники - Володимир Таран, Олександр Харус, Сергій Харус (аверс), Святослав Іванченко (реверс). Скульптори – Роман Чайковський, Святослав Іваненко. Пам'ятна монета «10 років Конституції України» номіналом 5 гривень є дійсними платіжними коштами України і обов'язкова до прийняття без яких-небудь обмежень з її номінальною вартостю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, внески, акредитиви і для переказів
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас