Банк Росії випустив в обіг банкноту номінолом п"ять тис. рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Росії випустив в обіг банкноту номінолом п"ять тис. рублів

Валюта
115
Банк Росії з понеділка, 31 липня, випускає в обіг банкноту зразка 1997 року номіналом п'ять тисяч рублів.
Про плани запустити в платіжний оборот у другому півріччі 2006 року нову пятитисячную купюру Банк Росії оголосив майже рік пому, у серпні 2005 року. Як заявляв перший заступник голови ЦБ Георгій Лунтовський, випуск купюри номіналом п'ять тисяч рублів "є відбиттям економічної ситуації в Росії, що характеризується сьогодні зростанням грошових доходів населення".
Лунтовський також відзначав, що Банк Росії очікує від випуску в обіг купюри настільки великого номіналу скорочення витрат з підтримки в обігу необхідної кількості банкнот, оскільки в першу чергу планується замінити новими банкнотами частина банкнот номіналом 1 тисяча рублів. Також у ЦБ РФ розраховують, що уведення нової купюри дозволить знизити кількість фальшивих купюр.
Пятитисячная банкнота присвячена Хабаровську. На її особовій стороні зображений пам'ятник Муравьеву-Амурському роботи Опєкушіна, установлений у Хабаровську наприкінці XIX століття і відновлений в XX столітті. Основним малюнком зворотного боку банкноти є зображення моста через ріку Амур у Хабаровську.
Для захисту банкноти від підробки використані водяний знак, мікроперфорація, колярозмінна фарба і муар, сховане зображення, а також пірнаюча захисна нитка зі зворотного боку. З урахуванням високої вартості банкноти для її захисту використаний ряд зовсім нових захисних ознак
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас