Крим буде повність забезпечено газом - представник Совміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крим буде повність забезпечено газом - представник Совміну

Енергетика
94
Цього року Крим буде повністю забезпечений газом.
"Газ буде, у цьому немає сумніву", - заявив перший заступник голови Ради міністрів АРК Азіз Абдуллаєв на прес-конференції в Сімферополі.
За його словами, річний баланс потреби Кримського півострова в газі становить 2,3-2,4 млрд. куб. м. При цьому він підкреслив, що 1,4 млрд. куб. м складе власний видобуток газу в автономії силами "Черноморнафтогаза” на шельфі Чорного та Азовського морів.
Ще 1 млрд. куб. м газу Крим одержить із материка через підприємство "Укртрансгаз".
А.Абдуллаєв відзначив, що, з огляду на літній період і скорочення споживання природного газу, у цей час значна частина добутого й отриманого з материка газу направляється для накачування в Глебовское підземне сховище.
Він також повідомив, що на сьогоднішній день у підземне сховище закачано 588 млн. куб. м газу, з них 170 млн. куб. м закочано цього року.
"Наше завдання - максимально використати ємність нашого сховища", - сказав перший віце-прем'єр, повідомивши, що цього року планується закачати в нього від 800 млн. куб. м до 1 млрд. куб м газу.
Як відзначив А.Абдуллаєв, на сьогоднішній день у Глебовское підземне сховище газу щодоби накачується 3,778 млн. куб. м гази. Для цього використається частина щодобового видобутку газу ГАО "Черноморнафтогаз", що добуває 2,73 млн. куб. м гази в добу, а також частина газу, одержуваного через "Укртрансгаз", що за добу подає в Крим 2,7 млн. куб. м газу.
Перший віце-прем'єр АРК також повідомив, що до зими планується збільшити виробничі потужності з власного видобутку газу й довести їх до 3,7-3,8 млн. куб. м на добу. Таким чином, усього на добу Крим буде мати газу від 7-7,5 млн. куб. м газу, сказав він
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас