Населення США та Японії найбідніші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Населення США та Японії найбідніші

Казна та Політика
458
У клубі найбільш розвинених промислових держав мсвіту США і Японія лідирують за рівнем відносної бідності серед свого населення. За даними Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), у США родин, що одержують менш половини середнього у країні доходу, 13,7%. У Японії - 13,5%.
Як повідомляється в розповсюдженому сьогодні в Токіо доповіді ОЕСР, незважаючи на свою економічну міць США і Японія не можуть забезпечити статок всім своїм громадянам. Дві ці держави займають перше та друге місце за рівнем відносної бідності. "Відносна бідність" - це частка населення, що одержує менше половини середнього у країні доходу.
Проблемам Японії економісти міжнародної організації присвятили окрему главу своєї об'ємної доповіді. Зростання відносної бідності в Японії експерти ОЕСР зв'язують з підвищенням числа службовців з тимчасовими контрактами й низькими зарплатами. Їхня кількість за останні десять років підскочило в Японії з 19% до 30% від всіх зайнятих, що пов'язане із затяжним періодом економічної депресії.
Наростання розриву між бедними та богатми, згідно доповіді ОЕСР, у Японії також пов'язано із старінням її населення, в результаті якого більшість людей віком понад 60 років продовжують працювати, але одержують при цьому більше низькі зарплати чим їхні молоді колеги.
На думку ОЕСР, зростання відносної бідності може негативно позначитися на перспективах економічного росту в Японії, що тільки починає оправлятися від тривалого періоду стагфляції
За матеріалами:
Деловая Неделя
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас