ПриватБанк знешкодив фальшиву платіжну систему в Інтернет - http://2co-pbank.com — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк знешкодив фальшиву платіжну систему в Інтернет - http://2co-pbank.com

Валюта
694
ПриватБанк офіційно попередив всіх власників платіжних карт банку про небезпеку співробітництва із шахрайським сайтом у мережі Інтернет http://2co-pbank.com/ .
Як повідомила FINANCE.UA прес-служба банку, з 1 липня 2006 року в Українській частині мережі Інтернет почала роботи фальшива платіжна система http://2co-pbank.com , створена групою шахраїв з метою викрадення у власників платіжних карт даних про картковий рахунок і можливість несанкціонованого зняття грошей з карт.
Після того, як 10 липня 2006 року від ряду клієнтів банку надійшли запити про правочинність діяльності названого шахраями "спільного проекту компанії 2checkout.com і ПриватБанку", банк попередив всіх клієнтів про те, що даний сайт створений шахраями і не має ніякого відношення до діяльності банку. Після чого служба безпеки Банка почала комплекс заходів щодо знешкодження та затримки шахраїв.
Шахрайство на сайті http://2co-pbank.com полягає в тому, що в процесі реєстрації користувача нового "сервісу" після введення номера карти, даних її власника й секретного коду транзакцій, сервер повідомляє користувачеві, що введені дані не вірні або процес реєстрації неможливий. Після чого з карти клієнта шахраї намагаються списати гроші під приводом придбання товарів або послуг.
Для залучення клієнтів шахраями було організоване розсилання спама. При цьому, шахраї навіть не переймалися створенням видимості легального сервісу - всі посилання на так званих "партнерів" проекту виявилися неробочими, а сам сайт не підтримує навіть елементарних протоколів безпеки.
Від діяльності шахраїв ніхто із клієнтів не постраждав - Служба безпеки транзакцій відслідковує всі операції з картами, номери яких могли потрапити до рук шахраїв, і при спробах несанкціонованого доступу до картрахунку блокує карти та сповіщає про це клієнтів. Також Банк у черговий раз нагадує, що єдиним платіжним сервісом банку є інтернет-банк "Приват24", що забезпечує не тільки абсолютну безпеку транзакцій, але й дає можливість користуватися широким спектром послуг банку в цілодобовому режимі, не виходячи з будинку або офісу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас