Малі міста відвойовуватимуть у Мінфіну свої бюджети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Малі міста відвойовуватимуть у Мінфіну свої бюджети

Казна та Політика
124
Їх не влаштовують скорочені варіанти та відсутність прямого контакту з центром.
15 липня закінчується термін, коли місцева влада може розповісти, які саме бюджети матимуть 2007-го року. По дорозі до Києва бюджети не раз корегують в районах та області, а потім і сам Мінфін.
Микола Різак, мер міста Таврійськ: "Ми кожен рік до 15 липня формували бюджети і подавали на розгляд Мінфіну, але звідти вертались вони на стільки обрізані. Урізають практично 80%. Ми минулого року сформували бюджет нашого міста на 12 мільйонів, а отримали чотири".
Обмежує держава і свою допомогу - реагує лише на активні заходи на кшталт грудневого мітингу 2005 року, коли вдалося "виклянчити" 5 мільярдів гривень. Хоча вже два роки діє закон про державну підтримку малих міст України.
Павло Козирєв, мер міста Українка: "Позаминулого року було передбачено 1 мільярд 400 тисяч гривень. Потім після 1 читання зовсім ці гроші прибрали".
Сьогодні при підготовці бюджету-2007 місцеві ради вимагають повноцінного фінансування цієї програми та компенсацію за збільшені тарифи, податку на нерухомість та прямих стосунків із Мінфіном.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас