Рада завершила роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада завершила роботу

38
Верховна Рада 3-го скликання, обрана у 1998 році, завершила роботу. Про це заявив голова Верховної Ради Іван Плющ, виступивши із заключним словом на останньому засіданні Ради старого скликання.
У своєму виступі Плющ відніс до досягнень нинішньої Ради створення парламентської більшості й закликав склад нової Ради, обраний у неділю, успадкувати цей досвід, передають Українські новини. Він додав, що саме завдяки більшості Раді вдалося прийняти значимі закони, кодекси та посилити співробітництво із Кабінетом міністрів.
На останньому засіданні парламенту нинішнього скликання також виступили керівники усіх депутатських груп та фракцій. Більшість із них говорила про вибори до нової Ради. При цьому лідер Комуністичної партії Петро Симоненко заявив, що вибори були набагато більше сфальсифіковані, ніж під час попереднього голосування 1998 року.
Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз заявив, що минулі вибори, незважаючи на фальсифікацію, дають надію на пробудження народу та посилення опозиції; при цьому він закликав депутатів посилити боротьбу із діючим Президентом Леонідом Кучмою. Разом із тим представники лояльних Президентові партій закликали парламент уникати конфронтації і більше приділяти увагу прийняттю законів.
Перед депутатами виступив прем'єр-міністр Анатолій Кінах, який разом із деякими міністрами був присутній на засіданні. До депутатів також звернувся голова парламентської слідчої комісії з контролю за виборами Олександр Єльяшкевич, який назвав кілька фактів зловживань на минулих парламентських виборах. Він також пообіцяв, що його комісія озвучить повну доповідь про вибори пізніше.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас