АУБ виступила на захист інтересів вкладників банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ виступила на захист інтересів вкладників банків

Кредит&Депозит
149
Асоціація українських банків у зверненні до Кабміну та НБУ виступила категорично проти запропонованих Мінфіном змін до Закону України ”Про податок з доходів фізичних осіб”. Цим законопроектом пропонується, з метою оподаткування, вважати як додаткове благо різницю між сумою сплачених (нарахованих) процентів за депозит та сумою сплачених (нарахованих) процентів за кредит, наданий платнику податку під заставу депозиту, за умови, якщо процентна ставка за кредит є меншою за процентну ставку за депозит.
В АУБ наголошують, що при прийнятті цієї норми виникне необхідність надання податковим органам інформації по кожному вкладнику, що розмістив у банку депозитний вклад та отримав кредит під заставу такого депозиту. Президент Асоціації Олександр Сугоняко підкреслює, що надання такої інформації є порушенням статті 62 Закону України ”Про банки і банківську діяльність” щодо порядку розкриття банківської таємниці.
Як кажуть в АУБ, на сьогодні, відповідно до чинного законодавства України, процентні доходи від вкладів населення до 2010 року не є об’єктом оподаткування. Вищезазначеним законопроектом пропонується ввести оподаткування таких доходів у окремих випадках.
Враховуючи те, що запропоновані зміни до податкового законодавства ставлять у нерівні умови вкладників банків, Президент АУБ Олександр Сугоняко звернувся до Уряду з вимогою відхилити вищезгадані пропозиції Мінфіну.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас