ФДМУ не планує приватизацію державного пакета акцій ЗАТ “Укртатнафта” — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМУ не планує приватизацію державного пакета акцій ЗАТ “Укртатнафта”

3
ФДМУ не планує приватизацію державного пакета акцій ЗАТ “Укртатнафта” і не проводить ніякої підготовчої роботи до його продажу, - повідомив заступник голови ФДМУ Сергій Глушко.
Цю заяву він зробив як спростування повідомлень низки російських ЗМІ про те, що готується продаж державної частки “Укртатнафти”, яка складає 43, 056%.
За словами Глушка, приватизація держпакета недоцільна. “Підприємство стабільно працює, нарощує обсяги виробництва, погашає борги, що залишилися від минулого правління (зміна керівництва відбулася влітку минулого року за рішенням Наглядової ради “Укртатнафти”). Як представник держави в ЗАТ, я задоволений роботою нинішнього правління й ефективною діяльністю підприємства” - відзначив він.
У той же час, за його словами, найближчим часом треба буде розв'язати долю 18% пакета акцій, що раніше належали компаніям “Аm Ruz” та “Sea Group”. “На минулому тижні ФДМУ одержав рішення Апеляційного суду про визнання недійсним договорів, згідно яким кілька років назад ці компанії одержали право на акції, - сказав він. Після реєстрація цих акцій на ЗАТ “Укртатнафта”, його засновники приймуть рішення щодо способу їхнього розподілу”.
Фінансові показники “Укртатнафти”:
Розподіл акцій між засновниками: ФДМУ – 43,05%, ДКВ Республіки Татарстан – 28,78%, “Татнафта” (Росія) – 8,61%, “Мт-банк” (Україна) – 1,155%, “Татнафтохімінвест-холдінг” (Татарстан) – 0,035%, “Сувар Петроліум” (Татарстан) – 0,035%, Банк “Девон-Кредит” (Татарстан) – 0,035%.
Фінансові показники “Укртатнафти”:
За матеріалами:
ФДМУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас