У березні інфляція дорівнюватиме нулю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У березні інфляція дорівнюватиме нулю

30
Інфляція в березні очікується на рівні 0%, а в квітні - на рівні 1%.
Про це повідомив перший заступник державного секретаря Міністерства економіки і з питань європейської інтеграції України Ігор Шумило на сьогоднішній прес-конференції. За його словами, у березні інфляція буде "близької нулю" і може лише незначно відхилиться в позитивну чи негативну сторону. Крім того, істотних сплесків росту цін до кінця року не очікується. Перший заступник держсекретаря відзначив, що експерти Мінекономіки як і раніше вважають раніше запланований середньорічний показник інфляції в поточному році (на рівні 9,8%) "верхньою планкою" росту цін.
Разом з тим Ігор Шумило відзначив, що показник росту цін може бути переглянутий убік зниження, однак не повідомив, коли такий перегляд може відбутися. Проте, за словами заступника держсекретаря, у ряді галузей, зокрема в сільському господарстві, є ряд факторів, що "при позитивному перебігу подій" можуть привести до зниження цін і, у такий спосіб - до перегляду урядового прогнозу.
Як раніше повідомлялося, урядовою програмою соціально-економічного розвитку на 2002 рік на перший квартал передбачалася інфляція на рівні 3,5%. Фактична інфляція в січні склала 1,%, у лютому була зафіксована дефляція на рівні 1,4%. За прогнозом міністра економіки Олександра Шлапака, зробленому вчора, інфляція в березні може скласти 0,6%, а по за підсумками першого кварталу - на рівні 1%.
За матеріалами:
УСПП
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас