Анатолій Кінах: Україна планує стати членом Євросоюзу до 2007 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Анатолій Кінах: Україна планує стати членом Євросоюзу до 2007 року

25
Україна планує до 2007 року на основі затвердженої стратегії поступової інтеграції в економічні і політичні структури Європи - ЄС і НАТО - стати асоційованим членом Європейського Союзу.
Про це заявив у вівторок на спільній прес-конференції зі своїм литовським колегою у Вільнюсі прем'єр-міністр України Анатолій Кінах.
Він висловив подяку керівництву Литовської Республіки за підтримку України в її прагненні одержати асоційоване членство в ЄС, відзначивши при цьому, що такі країни, як Німеччина, Франція, Італія й інші також офіційно виразили свою підтримку Україні в її спробі одержати асоційоване членство в Євросоюзу. При цьому прем'єр-міністр відзначив, що входження в ЄС не є для України самоціллю. "Це повинен бути, - заявив він, - об'єктивний, етапний, підготовлений процес, що передбачав би й адаптацію національного законодавства до вимог ЄС, і формування сучасної структури економіки". За словами Кінаха, принципова позиція України полягає в тому, що інтеграція її в європейські політичні структури не має альтернативи.
Як помітив прем'єр-міністр України, розширення границь ЄС і поглиблення співробітництва з НАТО - важливі фактори в підвищенні безпеки і стабільності на Європейському континенті.
Підкресливши, що на сьогоднішній зустрічі він разом з Альгідасом Бразаускасом "підтримали розширення ЄС", Кінах заявив, що при цьому вони хотіли б, щоб у співробітництві з Євросоюзом були створені такі умови, що не погіршували б умов двостороннього співробітництва.
За матеріалами:
УСПП
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас