Бі-Бі-Сі оприлюднить результати ще однієї експертизи записів Мельниченка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бі-Бі-Сі оприлюднить результати ще однієї експертизи записів Мельниченка

14
Спеціально для документального фільму "Killing the story" на замовлення Бі-Бі-Сі була проведена чергова експертиза "плівок Мельниченка". Її результати не будуть оприлюднені до прем'єри, повідомив Пітер Бьорн, журналіст газети Kyiv Post, який взяв участь у роботі над фільмом.
Прем'єра фільму, знятого телекомпанією ВВС, відбудеться 24 березня в Лондоні в рамках кінофестивалю, проведеного міжнародною правозахисною організацією Human Rights Watch 20-28 березня. За словами Пітера Бьорна, у стрічці вперше докладно аналізуються не тільки події, пов'язані з убивством Георгія Гонгадзе, але й зміст "записів Мельниченка".
Журналіст зазначив, що у фільмі буде приділено чимало уваги справі банку "Слов'янський" та іншим раніше недослідженим епізодам записів. За словами Пітера Бьорна, інтерв'ю для фільму дали практично усі фігуранти "касетного скандалу": Президент Леонід Кучма, екс-майор держохорони Микола Мельниченко, вдова журналіста Мирослава Гонгадзе, лідер соціалістів Олександр Мороз.
"Цей фільм буде істотно відрізнятися від фільму "PR", показаний на каналі ICTV. Це не буде PR, але у фільмі буде чимало нової інформації, будуть несподіванки і навіть сенсації", - сказав Бьорн. За його словами, світова прем'єра фільму відбудеться на телеканалі ВВС World, одначе тільки після того, як в Україні минуть парламентські вибори, після 31 березня.
Пітер Бьорн повідомив, що на прем'єру запрошені представники дипломатичного корпусу, у тому числі, можливо, представники американського посольства в Україні. Очікується, що на показ документальної стрічки приїде вдова журналіста Мирослава Гонгадзе. За словами Бьорна, багато українських журналістів мають намір відвідати прем'єру в Лондоні.
Автор фільму "Killing the story" - відомий британський журналіст Том Манголд (Tom Mangold). Він автор чотирьох бестселерів - історії вбивства російського царя Миколи II, хроніки війни у В'єтнамі, біографії агента ЦРУ Джеймса Англтона (James Angleton), дослідження з проблеми біологічної зброї. Його діяльність відзначена різними професійними нагородами.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас